top of page
  • Yazarın fotoğrafıMERTYAY

Priz Yayı

Güncelleme tarihi: 29 Kas 2022

Yay parçalar üretim sektörlerinin birçok farklı alanında kullanılmaktadır. Yayların kullanıldığı sektörler arasında elektrik sektörü de vardır. Priz yayı, kapak yayı, şalter yayı, çocuk koruma yayı, buton yayı gibi yaylar elektrik sektöründe hizmet veren firmalar tarafından sıklıkla kullanılan yay çeşitleridir. Elektrik ekipmanlarının çoğunda görülen yay kullanımı sayesinde işlevsellik artar ve kullanım kolaylığı sağlanır. Elektrik ürünlerinin içerisinde kullanılan yay çeşitleri baskı yayı, çekme yayı, kurma yayı, formlu yay ve segman şeklinde olabilir. Mertyay, üretim parkurunda elektrik sektörü için yay imalatı yapabilmektedir.



Priz Yayı Ne İşe Yarar?


Elektrik parçası üreticileri, imal ettikleri ürünlerde sıklıkla yay parçalardan ve formlu tellerden yararlanırlar. Bu elektrik ekipmanlarında birden fazla yay kullanılabilmektedir. Prizler de yay kullanılan parçalardan biridir. Prizlerde kullanılan yaylar farklı işlevlere sahip olabilirler. Bazı yaylar prizlerin montajının kolaylaşması için kullanılırken, bazı yaylar ise priz üzeri butonlarda kullanılabilir. Aynı zamanda çocuk korumalı priz ürünlerinde de yay kullanımları görülmektedir. Elektrik prizleri sıva altı priz, sıva üstü priz, grup priz vb. şekilde çeşitlilik göstermektedir. Bu ve benzeri priz tiplerinde yay kullanımları oldukça yoğun gerçekleşmektedir. Sıva altı prizlerde ve grup prizlerde yay kullanımı oldukça yaygındır. Bu prizlerde farklı çeşitlerde yay parçalar kullanılabilmektedir. Baskı yayı ve kurma yayı en sık kullanılan yaylara örnek olarak verilebilir. Priz yayı üreticileri arasında yer alan Mertyay, yüksek üretim kapasitesi ile priz yayı üretimi gerçekleştirebilmektedir. Grup priz yayı, sıva altı priz yayı, sıva üstü priz yayı vb. yay çeşitleri için üretici konumunda yer alan Mertyay, kaliteli ürün, hızlı hizmet politikasıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.


Elektrik Ürünleri ve Kaliteli Yay Kullanımı


Elektrik malzemeleri içerisinde kullanılan yaylar için farklı tel türleri kullanılabilir. Paslanmaz yaylık tel ve yaylık çelik tel bu teller arasındadır. Tel kalitesi yay kalitesini ve yay ömrünü doğrudan etkileyen bir unsurdur. Kaliteli teller ile üretilen priz yayları uzun ömürlü olmaları ile öne çıkarlar. Dolayısıyla kaliteli tel kullanımı priz yayı için önemli bir unsurdur. Kaliteli üretimi hızlı teslimat ile sunan Mertyay ile iletişime geçmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.





13 görüntüleme
bottom of page