top of page
  • Yazarın fotoğrafıMERTYAY

Yay Fiyatları

Gün içerisinde kullanılan ürünlerin hemen hemen hepsinde yay kullanımını görmekteyiz. Yaylar kullanıldıkları ürünlerde birçok farklı işleve sahip olabilirler. Bunların arasında basma, çekme, hareket verme gibi işlevler mevcuttur. Baskı yayı kullanıldığı üründe basma görevini yerine getirirken, kurma yayı kullanılan parçanın hareket etmesini sağlar. Çekme yayı ise genelde çalıştığı parçalarda harekete ve frenlemeye olanak sağlar. Formlu teller ise çok işlevli yaylar olarak karşımıza çıkarlar. Yay fiyatları yay cinsine göre değişiklik gösterir. Yay tipi, yay fiyatı belirlemek için önemlidir.



yay fiyatları


Yay Fiyatları ve Çeşitleri


Birçok farklı çeşit yay tipi mevcuttur. Yay tipleri arasında; baskı yayı, çekme yayı, kurma yayı, formlu tel ve formlu yay gibi çeşitler vardır. Bu yaylar farklı alanlarda farklı amaçlar ile kullanılmaktadır. Yay kullanımı olan birçok üretim sektörü vardır. Sektörler ve yayları; otomotiv yayı, elektrik yayı, elektronik yayı, mobilya yayı, silah yayı, ambalaj yayı, tarım yayı vb. şeklinde sıralanabilir. Yay fiyatları, kullanılan yayın şekline göre farklılık gösterebilir. Baskı yayı fiyatları, çekme yayı fiyatları, kurma yayı fiyatları, segman fiyatları birbirinden farklı olabilmektedir. Bunun birçok sebebi olabilir. Kullanılan yay makinesi tipi ve işçilik maliyeti bu sebepler arasındadır. Formlu teller/form yayları genellikle diğer yay çeşitlerinden daha yüksek fiyata sahiptir.


Yay Fiyatı ve Yay Üretimi


Her ürünün fiyatını belirlerken yapıldığı gibi yay fiyatı belirlerken de birçok husus göz önünde bulundurulur. Yay fiyatları; yay tipi, kullanılan makine tipi, işçilik süresi, ham madde çeşidi gibi birçok farklı kalem değerlendirilerek belirlenir. Belirlenen fiyatlar, KDV dahil veya KDV hariç şekilde müşteriye sunulabilir. Formlu tel fiyatları da yine aynı şekilde belirlenmektedir. Her üründe olduğu gibi yayda da kalite ve fiyat farkları vardır. Ucuz yay bulunabileceği gibi fiyatı yüksek yaylar da bulunabilir. Kaliteli yay kullanımı parçaların daha sağlıklı ve uzun ömürlü çalışmasını sağlayacaktır. Kaliteli ve ucuz yay kullanımı hem üreticinin hem de tüketicinin yararına olacaktır.


Yay Fiyatları ve Mertyay


Ürününüze/parçanıza uygun yay için fiyat almak istiyorsanız Mertyay ile iletişime geçebilirsiniz. Uygun fiyat - kaliteli ürün anlayışıyla üretim süreçlerini sürdüren Mertyay'dan fiyat teklifi almak için info@mertyay.com mail adresini veya 0216 591 03 00 numaralı telefonu kullanabilirsiniz.


Yay fiyatı bilgisi almak için bizimle iletişime geçin.


38 görüntüleme
bottom of page