top of page
  • Yazarın fotoğrafıMERTYAY

Çocuk Koruma Yayı

Güncelleme tarihi: 29 Kas 2022

Yaylar hayatımızdaki birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Yayların kullanıldığı üretim sektörleri içerisinde elektrik sektörü de vardır. Çocuk koruma yayı, buton yayı, şalter yayı, priz yayı gibi yay çeşitleri elektrik sektöründeki üretici firmalar tarafından sıklıkla kullanılan yay çeşitleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Elektrik ile ilgili malzemelerin çoğunda kullanılan yaylar ve formlu parçalar, ürünlerin işlevselliği ile doğrudan ilgilidir. Elektrik yayları içerisinde; baskı yayı, çekme yayı, kurma yayı, formlu yay ve segman görülebilir. Mertyay, sahip olduğu yüksek teknolojiye sahip üretim parkurunda elektrik sektörü için yay imalatı yapabilmektedir.



Çocuk Koruma Yayı Ne İşe Yarar?


Elektrik malzemesi üreten firmalar, imal ettikleri ürünlerde genellikle yay veya formlu telden faydalanırlar. Elektrik ekipmanlarının genelinde birden fazla yay kullanımı görülebilmektedir. Prizler de yay kullanılan parçalardan biridir. Prizlerde kullanılan yaylar farklı işlevlere sahip olabilirler. Çocuk koruma yayı; sıva altı prizler, sıva üstü prizler, golyat prizler, grup prizler vb. yerlerde kullanılabilen bir mekanizma yayıdır. Bazı yaylar prizlerin montaj kolaylığı için kullanılırken, bazı yaylar ise priz butonları için kullanılabilir. Çocuk korumalı priz ürünlerinde kullanılan yay ise prizin çocuk koruma mekanizmasını çalıştırmaya yarar. Prizler; sıva altı priz, sıva üstü priz, grup priz vb. şekilde çeşitlilik göstermektedirler. Yay kullanımları priz türlerinin hemen hemen hepsinde oldukça yoğun şekilde gerçekleşmektedir. Bilhassa sıva altı priz ve grup priz türlerinde yay kullanımı oldukça fazladır. Bu iki priz türünde farklı çeşitlerde yay parçalar kullanılabilmektedir. Baskı yayları ve kurma yayları en çok tercih edilen yaylara örnek gösterilebilir. Çocuk koruma yayı üreticileri arasında yer alan Mertyay, yüksek üretim kapasitesi sayesinde hızlı ve kaliteli çocuk koruma yayı imalatı gerçekleştirebilmektedir. Çocuk koruma yayı, grup priz yayı, sıva altı priz yayı, sıva üstü priz yayı vb. yay çeşitleri için üretici konumunda yer alan Mertyay, kaliteli ürün, hızlı hizmet anlayışı ile üretim gerçekleştirmektedir..


Kaliteli Yay Kullanımı ve Elektrik Yay Üreticileri


Elektrik malzemeleri üreten firmalar tarafından kullanılan yaylar farklı tel türleri ile imal edilebilirler. Paslanmaz yaylık tel ve yaylık çelik tel bu tel türleri arasındadır. Yaylık tel kalitesi, yay kalitesini doğrudan etkilemektedir. Yayın kalitesi ise yay ömrü ve işlevselliğiyle doğrudan bağlantılıdır. Kaliteli tel ile üretilen çocuk koruma yayı içeren ürünler, uzun ömürlü olmaları ile fark yaratırlar. Dolayısıyla kaliteli tel kullanılarak üretilen çocuk koruma yayı, elektrik markaları için önemli bir noktadadır. Kaliteli üretimi hızlı teslimat ile birlikte sunan Mertyay 'la iletişim kurmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.




16 görüntüleme
bottom of page